Terapie prin Artă

   Art-terapia se bazează pe recunoașterea faptului că gândurile și emoțiile fundamentale, ce vin din inconștient, capătă expresie mai degrabă în imagini decât în cuvinte.
   Nu există modalitate corectă sau greșită în exprimarea emoțiilor prin art-terapie. Nu trebuie să excelezi in pictură sau sculptură. Trebuie doar sa te simți liber și să te exprimi liber.
   Art-terapia invață copiii și oamenii mari deopotrivă, sa se exprime, să dea frâu liber creativității. Fie că este art-terapie prin pictură, art-terapie prin modelaj, art-terapie prin joc, art-terapie prin teatru sau dans, copilul învață să devină el insuși, să se exprime liber să devină încrezător in forțele sale proprii, să comunice și să relaționeze, într-un cuvânt, să fie un copil fericit.
   Art-terapia este o oportunitate pentru fiecare de a se exprima spontan și autentic, o experiență care în timp duce la implinire personală, vindecare emoțională și profundă transformare.
   Atelierul de art-terapie este locul în care copiii și adulții iși exprimă emoțiile, trăirile, temerile și dorințele. Rolul psihologului este acela de a modera și de a încuraja exprimarea liberă, spontană, într-o atmosferă degajată, în care vă veți simți în siguranță și protejat/ă.

cu

Paula Negrea